Wat is NLP?

Neuro Linguïstisch Programmeren  helpt je flexibel te zijn met perspectieven, communicatie, gebeurtenissen en geeft je controle over je denkpatronen.

  • Ken jij het, dat je achteraf de situatie ook anders had kunnen benaderen?
  • Dat je communicatie niet zo overkomt als dat je bedoelt had?
  • Dat je je geen houding weet aan te nemen of niet juist hebt gehandeld?
  • Of je bewust zijn van een onnodig negatieve gedachtepatroon maar weet je niet hoe je dit kunt verbeteren?

NLP biedt hier wetenschappelijke, praktische en vooral nuttige tools voor, die je de rest van je leven meeneemt!

De methodiek NLP is ontstaan nadat specialisten binnen een vakgebied zijn ondervraagd, met de zoektocht naar “het verschil, dat het verschil maakt”. De vragen die de pioniers in de jaren zeventig onder anderen stelden, waren: Hoe komt het dat deze mensen veel beter in bepaalde zaken / vaardigheden zijn dan anderen? Is dat talent of speelt er meer? Wat denken en doen deze mensen anders dan vergelijkbare mensen?

Nog nooit werd er heel praktisch gekeken naar welke gedachtepatronen, emoties en gedrag naar succes leidde en welke juist niet. Er werd onderzocht wat ons op onbewust niveau beïnvloed. Je kan denken aan motivatie strategieën, het oproepen van creativiteit, verschillende percepties van een situatie kunnen innemen, onze dagelijkse gedachten en welke ons afremmen of belemmeren.

NLP leren en toepassen, gaat over het ontdekken ‘hoe’ jij de dingen doet die je doet en hoe je (indien gewenst) deze kunt veranderen. Hoe reageer jij (in- en externe communicatie, gedrag en fysiologisch) op dat wat je waarneemt en hoe zou je dat effectiever of anders kunnen doen? En hoe kan je beter inspelen op de mensen om je heen. Naast dat je leer hoe jij de dingen doet, geeft het ook inzage in hoe andere mensen de dingen doen en hoe je daarop kan inspelen. NLP is op verschillende manieren beschreven als de techniek van de mind en de studie van succes.